This space I would like to use to introduce some of my paintings, to show how they are created or what happened with them afterwards.

I also would like to introduce some more paintings that I admire or... I will see...

 

 

Alegorie van Melancholie

 

Om dit schilderij te maken heb ik twee Magdalena's van Artemisia Gentileschi gebruikt. Dit niet zo bekend kunstenares uit renaissance. (In 1616, she became official member of the Academie del Disegno (Academy of Design), an unprecedented honour for a woman. She had many patrons, including Grand Duke Cosimo II of the powerful Medici Family.)

 

 

 

De Penitent Magdalena (links) en Mary Magdalene als Melancholie (rechts) zijn twee afbeeldingen samengesmolten op mijn schilderij, symboliseren mijn passie en overgeven aan kunst, mijn vertrouwen in wat ik doe, maar ook de melancholische gevoel over hedendaagse kunst waar weinig emotie voorkomt...

 

In mijn schilderij is er geen tekening. De olieverf is met paletmessen aangebracht, tot dat ik tevreden was met gevoel dat ik wilde met toeschouwer delen.

 

 

Alegorie van Melancholie

80x100

 

Identiteit van CapelleHet leukste wat ik als lid van de Kunstkring Capelle heb meegemaakt was: “Identiteit van Capelle”.
Die expositie was voor mij zo bijzonder omdat wij (kunstenaars van Capelle) iets samen deden, iets voor onze stad.
Wij waren uitgedaagd om iets te maken wat het best onze stad symboliseert. Alle kunstwerken waren op de expositie in de Bibliotheek en de Capellenaren stemden voor het beste.

Ik heb een rond schilderij gemaakt van s’Gravenweg, en heb daarvoor ook goede kritiek ontvangen.
Mijn schilderij heeft een vorm van cirkel…
Als kring, als geheel, als weg dat nooit eindigt, als samen zijn. 

 

 


Mijn beschrijving bij de schilderij

Wat ik als identiteit van Capelle zie zijn voor mij vooral de mensen dat ik kon leren kenen. Moeders van kinderen van de scholen van mijn dochters, vrijwilligers van Zonnebloem, en Kunstkring.
Dat is eigenlijk meer de identiteit van Capelle dat sluit het best aan mij identiteit. Toen ik besloot om mee te doen met “Identiteit van Capelle” ging ik terug in de geschiedenis. Ik moet toegeven dat ik veel geleerd heb over vissen en vissers, veehouderij, steenplaatsen…
Capelle is voor mij een weg van vroeger, dat samenkomt met de weg van nu, op weg naar toekomst. S`Gravenweg vond ik het mooist om mijn gedachte neer te leggen.
Het is leuk dat zo`n weg ook een deel is geworden van mijn leven.

 

 

De Schilderij heb ik geschonken aan Basisschool De Contrabas, de school van mijn dochters, om te verkopen ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum.

De Symbolische betekenis van het schilderij heeft zijn beste afsluiting gekregen.

 

 

 

All rights reserved. Copyright by Dusanka Badovinac 2016 ©

english

srpski